MED Z ČERNÉHO BEZU

0

Posted by Lucasinka | Posted in Domácí výroba | Posted on 22-08-2010

Budete potřebovat:
50 květů černého bezu, 1 citron, 1 pomeranč, 1,5 litru vody, 1 kg cukru

Postup:
Z květů odstraníme větší stonky a omyjeme. Dáme do hrnce, přidáme na kolečka pokrájený citron a pomeranč i s kůrou a peckama a zalijeme 1,5 l vody. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme cca 15-20 minut. Poté dáme stranou, zakryjeme a necháme 24 hodin odležet.
Druhý den vše scedíme, z květů, pomerančů a citronů vymačkáme co nejvíce tekutiny a dáme vařit. Jakmile přejde tekutina varem, přisypeme cukr, promícháme, plamen stáhneme a necháme cca 2 hodiny probublávat za občasného promíchání. Po dvou hodinách by tekutina měla zhoustnout na konzistenci medu a poté je vhodný čas na přelití do připravených sklenic.

Pozn. Med můžeme obměňovat – vyborny je jen z květů a pomerančů.

Květy s citrusy po 24 hodinách

Scezená tekutina vařená s cukrem

Hotový med

Write a comment

You must be logged in to post a comment.